WBC rozmaz

JOLANTAOS.8log.pl | Strona: 10.html

Temat: LIPIEC 2006 :)
vida z moczem Ci niestety nie pomoge, a co do krwi to pisalam juz wczesniej ze tez mialam z tym problem (WBC: 16,4) lekarz powiedzial mi ze mam gdzies jakas infekcje, ... powtorzyc badania (tylko to WBC + rozmaz) zeby zobaczyc czy sie poprawilo. Wlasnie dzisiaj biore tabletki ostatni dzien a jutro na badania. Ja mialam z moczem wszystko w porzadku, a ty...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=27035



Temat: :.:.:.LISTOPADOWE BRZDĄCE SETKA 8.:.:.:
... rozmazem. Dziś Tomek odebrał wyniki i ogólna morfologia nie jest najgorsza, choć WBC są w górnej granicy normy, ale w rozmazie wyszło, 60 % limfocytów, gdzie norma jest do 45. Co...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=56572


Temat: Płtyki krwi WBC
WBC to skrot od bialych krwinek a nie plytek krwi. I chyba ta liczba w tysiącach wyrażona na a nie w %? Napisz jak wyglada rozmaz (odsetki poszczegolnych podgrup krwi -...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=63016


Temat: LIPIEC 2006 :)
... raz to badanie ktore wskazalo ta infekcje (wynik tego badania to WBC: 16,4 H + rozmaz) nie wiem gdzie moze byc ta infekcja dobrze sie czuje, z zebami chyba tez wszystko...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=27035


Temat: Wartości referencyjne morfologi kota
białych) .........................10,0 - 15,0 [tyś/mm3] * Rozmaz: * Zasadochłonne [%] .................0 * Kwasochłonne [%]...................2 - 12 * Pałeczkowate [%]....................0 - 3 * Segmentowane [%]................35 -75 * Limfocyty [%].......................20 - 55 *...
Źródło: pers.fora.pl/a/a,60.html


Temat: Wartości referencyjne morfologi kota
[tyś/mm3] * Rozmaz: * Zasadochłonne [%] .................0 * Kwasochłonne [%]...................2 - 12 * Pałeczkowate [%]....................0 - 3 * Segmentowane [%]................35 -75 * Limfocyty [%].......................20 - 55 * Monocyty [%]........................1 - 4...
Źródło: rasowe.fora.pl/a/a,19.html


Temat: Levis - chłoniak centroblastyczny
Dzisiaj zrobilismy morfologię z rozmazem WBC - 56 Nasza dr powiedziała, że chyba zrobiliśmy już wszystko dla naszego Leviska
Źródło: psichloniak.fora.pl/a/a,49.html


Temat: Liczne (ok.30) guzy podskórne u jamniczki
Witam, przedstawiam najnowsze wyniki. Temperatura:39,5C Morfologia: WBC 4,44 G/l; RBC 5,49 T/l; HGB 122 g/l; HCT 0,360 ; MCV 65,5 fL; MCH 22,2 pg; MCHC 339G/l; PLT 314 G/l; RDW 12,5%; ... U/L; fosfataza alkaliczna 384 U/L; albumina w surowicy 20,7 g/l; kreatynina w surowicy EGFR 66,11 umol/l; mocznik w surowicy 4,3 mmol/l Biopsja: Treść krwista, fragmenty tkanki tłuszczowej. Rozmaz nieczytelny z powodu...
Źródło: vetforum.pl/viewtopic.php?t=1231


Temat: Niskozróżnicowany prawdopodobnie drobnokomórkowy
PLT - 455 K/ul 284 rozmaz N-51 ostatnio było N - 59 Band - 4 ostatnio B - 1 L- 33 ostatnio L -29 M- 8 otatnio M - 8 E- 3 ostatnio E - 2 Basoph.-1 ost. Basoph - 1 w sumie to nie wiem o co chodzi z tym rozmazem,nie znam sie wyniki z morfologii znalazłam jakieś normy i widzę...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=45


Temat: Niskozróżnicowany prawdopodobnie drobnokomórkowy
... M/ul WBC 7,1 K/ul PLT 215 K/ul rozmaz N - 29 Band - 2 L - 52 M - 14 E - Basoph. - elektrolity Na+ 141 mmol/l K+ 4,82 mmol/l...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=45


Temat: śluzak rzekomy otrzewnej
MPV 12,3 P-LCR 42,9 Rozmaz pomiar automatyczny LYMPH% 7,2 MXD% 7,5 NEUT% 85,3 LYMPH wart.b 0,7 MXD wart.b 0,7 Neut wart.b 8,2 Biochemia Albumina 25 Amylaza 4,1 Bilirubina całkowita 7,6 Kreatynina...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1379


Temat: prośba o analizę wyników badania krwi
Limfocyty : 28% Monocyty: 9% TSH : 0,762 U/ml Morfologia: WBC 5.2 tys/ul RBC 4,27 mln/ul HGB 13,3 g/dl HTC 38*9 % MCV 91,0 fl MCH 31,2 pg MCHC 34,3 g/dl...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=734


Temat: Powiększony WĘZEŁ PRZY UCHU
Jak narazie czekam na wyniki: morfologii z rozmazem, hormonu tarczycy, Toksoplazmozy i Boreliozy (w pon. lub we wtorek), USG będę miała 31 maja. Kolejna wizyta u laryngologa 1 czerwca. Jak narazie czekam i dziwne jest dla mnie to że CRP 2,3 z badania z 7 maja skoczyło dzisiaj 21 maja na 48,2. WBC 8,9 LY 23.8 MO 3,8 GR 72.4 LY# 2.1...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1367


Temat: wyniki badan krwi dwulatki
co się nazywa rozmaz ręczny pałeczkowate 1,0% neutrofile28,0% eozynofile 1,0% monocyty 6,0% limfocyty 64,0% Czy powinnam się martwic i przyspieszyc wizytę czy jest ok? Zapomniałam dodac że miałyśmy kontakt z dzieckiem...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=357


Temat: co oznaczają wyniki badań
to są wskaźniki mówiące o składzie białych krwinek (które całościowo w badaniu oznaczane są jako LEU, Leukocyty, WBC) z reguły skład zmienia sie przy zakażeniach oraz przy przewlekłych chorobach badanie, które podajesz jest robione przez automat, warto zrobić tzw. rozmaz ręczny (czyli wykonywany przez człowieka), żeby zobaczyć dokładne wartości na razie nie panikowałbym, szczególnie, jeżeli jesteś chora na jakieś przeziębienie np., ale...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=113


Temat: wyniki badań dziecka?? proszę
proszę o interpretacje wyników badań mojego dziecka ma 8 miesięcy Morfologia Morfologia Morfologia Morfologia Morfologia RBC 3,83 mln/ul norma 3,5 - 5,3 HGB 10,7 g/dl norma 10,5 - 14,5 HCT 29,90% % norma 32 - 42 MCV 78,1 fl norma 76 - 90 MCH 27,9 pg norma 25 - 31 MCHC 35,8 g/dl norma 32 - 36 RDV 14,6 % norma 11,5 - 16 WBC 12,7 tys/ul norma 5 - 15,5 LYM 8,06 tys/ul norma 1,5 - 8 MONO 1,29 tys/ul norma 0,2 - 2 NEU 1,42 tys/ul norma 1,5 - 7 EOS 1,55 tys/ul norma 0,03 - 0,6 BASO 0,34 tys/ul norma 0 - 0,06 LYM% 63,7% % norma 30 - 60 MONO% 10,2% % norma 3 - 12 NEU% 11,2% % norma 35 - 55 EOS% 12,2% % norma 1 - 7 BASO% 2,7% % norma 0 - 2 PLT 532 tys/ul norma 140 - 440 MPV 8,1 fl norma 7 - 13 ROZMAZ RĘCZNY NEUTR 12% EOZYN 10% LIMFO 73% mocznik 14mg/dl kreat 0,39 mg/dl żelazlo 56 ug/dl
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=377


Temat: tarczyca
... białko-0; cukier-0; urobili-w/n. Osad:nabł.pł.poj.w prep, okr-0-1 w pw; L-1-2 w pw; E-0-2 w pw; wałeczki-0;skąpa fl.bakt. w prep. MORFOLOGIA: WBC-6.86G/l;RBC-4.52T/l; HB-12.7g/dl,HT-38.0%,MCV-84.l fL; MCH-28.1pg,MCHC-33.4g/dl, RDW-13.0%,PLT-212G/l. Rozmaz: NEU-61.9%, LYM-30.5%, MONO-5.0%, EOS-2.3%, BASO-0.3%,OB.=7mm [/b]...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=214


Temat: Morfologia z rozmazem
... MCHC 33.1 [g/dL] RDW 12.8 [%] PLT 337 [10(3)/mm3] MPV 7.2 [µm3] PCT 0.242 [%] PDW 11.3 [%] WBC 6.0 [10(3)/mm3] Rozmaz liczony S-71% L-25% E-2% P-2% Przy zadnym wyniku nie...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=193


Temat: Czym grozi leukopenia?
... niepokojące aby odwiedzać poradnie hematologiczną? Wyniki WBC-3,2 RBC-3,96 HGB-12 HCT-40 PLT-262 MCV-98,3 MCH-31,9 MCHC-32,4 RDW-12,6 PDW-15 MPV-10,3 PCT-0,271 rozmaz ręczny: PODZIAŁOWE- 64 EOZYNOFILE- 5 LIMFOCYTY-31 oraz TSH-5,32 dodaję,że schudłam prawie 15...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=293


Temat: Wyniki badań
witam prosze o interpretacje wynikow badan HCT- 41.2 % NORMA 36-46 RBC-4.85 NORMA 3.0-5.2 HGB-13.8 NORMA12-16 WBC-13.6 NORMA 4-10 MCV-85 NORMA 80-96 MCHC- 33.5 NORMA33-36 MCH- 28.4 NORMA 27-34 RDW-CV- 16.4 ... NORMA 0-0.4 EO-3.38% NORMA 2-4% BASO-0.099 NORMA 0-0.2 BASO-0.728% NORMA 0-2% ROZMAZ MIKOROSKOPOWY PODZIELONE-66% KWASOCHŁONNE-4% LIMFOCYTY-25% MONOCYTY-5% ASO<50.0 IU/ml NORMA 0-200 CRP 0.63 mg/dl norma <1.0
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=339


Temat: historia ireny
po chemii i zamelduj o wynikach RBC,WBC,Granulocytów,PLT,Hemoglobiny i płytokrytu. Dodatkowo za 5-6 zł możesz zbadać i zbadaj poziom retikulocytów.Te badania pokażą Ci,jak chemia obciąża Twój szpik. Jest to po markerze, kolejna...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=263


Temat: candida
współudziału w zabójstwie dziecka nie weźmie Uśmiałam się... Nasze wyniki: morfologia: WBC 9,33 K/ul RBC 4,46 M/ul HGB 12,8 g/dl HCT 36,6% MCV 82,1 fl MCH 28,7 pg MCHC 35,0 g/dl PLT 359 K/ul Rozmaz: neut 29,0 % lyph 62,2% mono 6,4% eos2,3% baso 0,1% Reszta w opracowaniu, czyli IgAEmA, Cytometria przepływowa,badanie hispatologiczne. Liwia waży 11 kg (25 c). wzrost 81 (10c)...
Źródło: wegetarianizm.pl/viewtopic.php?t=226


Temat: Kwietniowe Maluszki VI
... 70-110 MCH 24-30 MCHC 33-36,5 RDW 11,5-14,5 PLT 150-300 WBC 6-15,5 NEUT 30-50% LIMF 20-61% EOZ 1-5% BAZO 0-1% RBC 3,7-5,2 HGB 10,6-14,8 HCT 32,5-41 MCV 72-89 MCH 24,0-31,0 MCHC 33,0-36,6...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=48398


Temat: ***Kwietnióweczki 2009 *** vol 4
... WBC 7,3 , 7,5, 4,0-10,0 RBC 4,42, 5,09, 4,00-5,50 HGB 10,3, 11,6 , 12,0-18,0 HCT 31,9, 38,4 , 36,0-53,0 PLT 407 , 412, 150-400 MCV 72, 75 , 80-100 MCH 23...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=67871


Temat: Proszę o interpretacje wyników
... p-lcr 19,8 norma 6-25 Rozmaz Krwi Seg 58% limf 41% Eoz 1% Poziom zelaza Fe wynik 84 ug/dl norma 37-158 Witamina b12 wynik 181,4 norma 208-963,5 Czy wyniki są ok? Bo...
Źródło: forum.chlamydioza.pl/viewtopic.php?t=746


Temat: RSM-badania kontrolne
... rozpoznania IBD. Morfologia (podaję tylko parametry odbiegające od normy): WBC:3,42 [10³/µl] Rozmaz (pomiar automat.) NEUT - 1,78[10³/µl] 52% LYMPH- 0,90[10³/µl] 26,4% MONO -0,38[10³/µl] 11,1% EO - 0,23[10³/µl] 6,8%
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=278


Temat: witam
Tak więc mamy już wyniki z krwi: MORFOLOGIA 25 PARAMETRÓW: *krwinki białe WBC- 10.4 ----- (norma 4.0-10.0) za dużo *krwinki czerwone RBC 4.80 (w normie) *hemoglobina HGB 14.1 (w normie) *hematokryt ... (norma 150-400) za mało *MPV 8.4 (w normie) Rozmaz (pomiar automatyczny) *NEUT 8.19 ----------- (norma 2.25-7.35) za dużo * % NEUT 78.8 --------- (norma 50.0-70.0) za dużo *LYMPH 1.48 ( w...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=599


Temat: Rozsiew nowotworowy
WBC: 9.17 K/uL NEUT%: 69.3% LYMPH%: 20.1% MON%: 4.2% EOS%: 3.7% BASO%: 0.2% LUC%: 2.4% # NEUT: 6.35 K/uL # LYMPH: 1.85 K/uL # MON: 0.38 K/uL # EOS: 0.34 K/uL...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1197


Temat: rak gruczołowo-torbielowaty ślinianki podżuchwowej
... wygląda na szpiczaka, bo poza WBC obraz krwi jest dobry" i że dobrze, że mam mieć tą scyntygrafię. Dał skierowanie na kolejną morfologię z rozmazem, którą mam wykonać za 3 tygodnie,...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=190


Temat: Złośliwy nowotwór jajnika
... chemii: CA125: 7.3 IU/ml Kreatynina: 0.70 mg/dl Potas: 4.9 mmol/l Sód: 139 mmol/l Morfologia z rozmazem: WBC: 7.23 K/uL NEUT%: 67.1% LYMPH%: 22.9% MON%: 5.2% EOS%: 1.8% BASO%: 0.5% LUC%: 2.6%...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=897


Temat: mononukleoza?
Odebralam wyniki i zamiast swietego spokoju zamartwialam sie WBC 3,3 (norma od 5) RBC 4,25 HGB 11 (norma od 12) HCT 33,3 (norma od 34) PLT 179 (norma od 180) MCV 78,4 (norma od 80) MCH 26 (norma od 27) MCHC 33,3 RDW-CV 14,3% GR 54% LY 37,9% MID 8,1% rozmaz: granulocyty podzielone: 48% monocyty: 5% limfocyty: 47% Badanie moczu wyszlo dobrze. ... WBC 8,1 RBC 4,79 HGB 12,5 HCT 35,3 PLT 184 MCV 73,7 MCH 26 (norma od 27) MCHC 35,4 RDW-CV 16% GR 14,8% (norma od 42%!) LY 72,3% (norma do 49!) MID 12,9% (to sa komorki ktorych aparat nie umie rozpoznac, lab. podaje norme ze moze ich byc do 9%) rozmaz: granulocyty podzielone: 14% paleczkowate 1% kwasochlonne 2% monocyty: 15% limfocyty: 68% OB 17/42 CRP ujemne Odczyn Paula Bunell ujemny Ten ostatni odczyn to badanie na mononukleoze ale ujemny wynik nie wyklucza tej choroby. Rozmawialam z pania analityk ktora wykonywala rozmaz - powiedziala...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=46699


Temat: MAJKA ma już dom
chce mogę podać też rozmaz i inne). Moim zdaniem suni najbardziej teraz potrzeba człowieka, jego miłości i opieki no i spacerów duuuuużo Jeszcze tylko dodam, że jak wychodzę i zostawiam Maję...
Źródło: fundacjagoldenom.fora.pl/a/a,763.html


Temat: Złośliwy nowotwór jajnika
... mg/dl Mocznik w surowicy: 16.1 mg/dl Potas: 4.4 mmol/l Sód: 145 mmol/l Morfologia z rozmazem: WBC: 8.92 K/uL NEUT%: 72.8 % LYMPH%: 18.9 % MON%: 4.7 % EOS%: 1.6 % BASO%:...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=897


Temat: tomografia - odczyt wyniku
... 12-14 dnia po chemioterapii.Dla kontroli poziomu szybkości spadku białych oraz płytek polecam Ci wykonanie kontrolnych badań morfologii z tzw. rozmazem w 6-7 dni po chemii oraz następne w 10 dniu po...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=901


Temat: Badania wykonywane z krwi
monocyty (MONO). Każdy rodzaj ma inne zadanie w systemie obronnym człowieka. Jeśli w badaniu podano ich wartości, jest to morfologia z rozmazem, czyli procentowym udziałem krwinek białych. Norma: 4000-9000 w milimetrze...
Źródło: marfanforum.pl/viewtopic.php?t=555